fbpx
< Terug naar overzicht

Beleef het in Mechelen

Mechelen is de Vlaamse gaststad voor deze editie van Weekend van de Klant. Geen toeval, want Mechelen is de ideale stad om een dagje te komen shoppen. Van leuke boetieks over ketens tot cultuur en horeca, er is voor elk wat wils! Geniet van de gezellige sfeer, bewonder de historische gebouwen en zet je op een terrasje om iets te eten of te drinken. Er is heel wat te beleven op 5 en 6 oktober.

Hoe bereik je Mechelen vlot?

Mechelen is een shoppingparadijs voor elk type bezoeker. Naast de vele parkeerplaatsen in en rond het centrum, kun je ook gebruikmaken van de gratis Shopping Shuttle. Parkeer je auto aan de rand van de stad en de Shopping Shuttle brengt je, zonder tussenstops, naar het hart van de winkelstad. Parkeer je auto op parkeerplaats Keerdok, dan kun je zelfs gebruik maken van de gratis  huttleboot. Zo vaar je via de Dijle naar het centrum. En weer terug. Gezellig toch?

Radio2 in de Onze-Lieve-Vrouwestraat

Radio2 zorgt voor sfeer en gezelligheid in de Onze-Lieve-Vrouwestraat. Bij de kerk vind je hun studio met live-uitzending op zaterdag. Luister
naar leuke interviews, interessante weetjes en natuurlijk veel goede muziek. Wist je trouwens dat de Onze-Lieve-Vrouwestraat, met tal van leuke boetiekjes, meer dan 80% vrouwelijke ondernemers heeft?

Geniet van livemuziek

Tussen het shoppen door kun je genieten van een muzikaal feestje. Topartiesten zoals LEEZ en The Starlings staan klaar om je te entertainen. Zing, dans en swing mee met de optredens op verschillende locaties in het centrum. Maak je gebruik van de gratis Shopping Shuttle boot? Dan ben jij misschien de VIP van een verrassingsoptreden op de boot!

  • 14u – LEEZ – Bruul
  • 15u – |||| – Kruidtuin
  • 16u – Christophe Verholle – Ijzerenleen
  • 17u – The Starlings – Haverwerf

Scoor een shopping bags

Mechelen trakteert 400 gelukkigen op shopping bags. De tassen zelf zijn elk ook een uniek stukje Mechelen, want ze zijn gemaakt van oude materialen zoals stadsvlaggen. Wil je er eentje bemachtigen? Surf dan snel naar www.shoppeninmechelen.be en doe mee met de wedstrijd. De winnaars mogen hun goodiebag ophalen tijdens het Weekend van de Klant.

Geniet van lekkere traktaties

DIGI & KBC delen leuke en lekkere traktaties uit bij hun stand in de Onze-Lieve-Vrouwestraat. Kom langs en laat je verrassen!

Straatanimatie

In alle winkelstraten word je verrast door leuke optredens. Brassbands, straatmuzikanten, acts, cosplayers, … Kortom, het is feest tijdens het Weekend van de Klant!

Familiewandeling en signeersessie

Ken jij Kadodder? Kadodder is het guitige, gevleugelde figuurtje dat een oogje in het zeil houdt in het Mechelse Tivolipark. Voor één keer ruilt Kadodder het Tivolipark in voor het centrum, om zo families mee te nemen langs de leukste kindvriendelijke plekjes van de binnenstad.

M-fair

Een festival voor eerlijke en duurzame kledij. Kom op zondag 6 oktober naar het stadhuis van Mechelen en het Huis van de Mechelaar voor workshops, lezingen én het kloppende hart van M-Fair: een markt met de leukste winkels mét een eerlijk, fair en/of circulair aanbod.

Ontdek welke winkels deelnemen aan Weekend van de Klant!