FAQ

Wie weet helpt onze FAQ hieronder je verder op weg!

Vind je toch het antwoord op je vraag niet ? Neem dan contact met ons op via info@weekendvandeklant.be. We antwoorden zo snel mogelijk op je vraag.

Algemene info

Het Weekend van de Klant is een jaarlijks evenement dat plaatsvindt tijdens het weekend waarin de eerste zondag van oktober valt, waarbij alle vormen van handel in de spotlight staan. Tijdens het weekend bedanken handelaars hun klanten met een klein extraatje. Het wordt georganiseerd door UCM, Comeos en UNIZO.

Traditioneel vindt het plaats tijdens het weekend waarin de eerste zondag van oktober valt. In 2024 zal het plaatsvinden op 5 en 6 oktober.

UCM, UNIZO en Comeos zijn de organisatoren. UCM verdedigt de belangen van zelfstandigen en bedrijfsleiders in het Franstalige deel van België. Comeos vertegenwoordigt de handels- en dienstensector in België. UNIZO is de grootste ondernemersorganisatie in Vlaanderen en Brussel.

Het Weekend van de Klant staat open voor alle handelaars, zonder enige beperking. Lidmaatschap van UNIZO, UCM of Comeos is niet nodig.

Ook steden en gemeenten kunnen hun activiteit registreren op de website zodat klanten weten wat er te beleven valt.

Info voor handelaars

Nee, het is niet verplicht om het hele weekend open te zijn. Je kunt zelf kiezen of je op zaterdag of zondag opent en dit aangeven op het promotiemateriaal.

Nee, het geven van kortingen wordt niet aanbevolen. Het Weekend van de Klant is bedoeld om klanten op een originele manier te bedanken. Dit kan door een klein cadeautje te voorzien bij aankoop of een leuke activiteit te voorzien in je zaak.

Handelaars die zich inschrijven voor Weekend van de Klant via de website genieten van heel wat voordelen. Je krijgt extra zichtbaarheid voor je winkel en actie omdat je vermeld wordt op de website van het Weekend van de Klant. Je ontvangt ook gratis promotiemateriaal met de post indien je inschrijft voor eind augustus. En je maakt kans om met je actie te verschijnen in de Weekend van de Klant special in Billie Magazine en/of L’Avenir en La DH.

Je kunt je inschrijven door je via de loginzone op de website te registreren en het online formulier in te vullen.

Je kunt je winkel decoreren met materiaal uit het gratis promotiepakket dat je van ons ontvangt als je voor eind augustus inschrijft, je kan een cadeautje aanbieden aan klanten, een degustatie of workshop organiseren, … de mogelijkheden zijn eindeloos! Geen inspiratie? Neem dan een kijkje op onze webshop, daar kan je ook attenties bestellen om uit te delen aan je klanten.

Weekend van de Klant heeft een nieuw jasje gekregen in 2024. De inhoud van de actie blijft ongewijzigd en gaat nog steeds over het bedanken van je klanten en hen een onvergetelijke winkelervaring bieden.

De nieuwe stijl en de gele lijn die je overal ziet terugkomen symboliseert de verbinding tussen handelaars, klanten en steden en gemeenten.

Krijg je bericht dat je mailadres al bestaat? Klik dan op wachtwoord vergeten en reset je wachtwoord. Ontvang je geen bevestigingsmail? Kijk dan in je junk mailbox. Ervaar je andere technische problemen, stuur dan een mail naar info@weekendvandeklant.be.

Info voor steden, gemeenten en handelsverenigingen

Ja, als stad of gemeente kan je een profiel aanmaken via de loginzone op de website. Daar kan je een beschrijving ingeven van je activiteit. Dit zal vervolgens verschijnen bij je gemeente in onze store locator.

Ja, als stad of gemeente kan je een profiel aanmaken via de loginzone op onze website. Daar kan je een excellijst met alle deelnemende winkels opladen. Eenmaal dat gebeurd is, verschijnen de winkels op de website in de store locato en kunnen klanten zien welke handelszaken in jouw stad of gemeente deelnemen.

Promomateriaal

Alle geregistreerde handelaars die voor eind augustus ingeschreven zijn via de website ontvangen een gratis promotiepakket toegestuurd via de post. Het promopakket bevat een affiche die je kan uithangen in je etalage. Daarnaast kan je kiezen tussen het ontvangen van ballonnen, een vlaggenlijn of raamstickers. Je kan ook aanvinken of je attentiestickers wilt ontvangen die je op je cadeautje kan kleven.

Extra promotiemateriaal kan besteld worden via onze webshop.

Het promopakket bevat een affiche die je kan uithangen in je etalage. Daarnaast kan je kiezen tussen het ontvangen van ballonnen, een vlaggenlijn of raamstickers. Je kan ook aanvinken of je attentiestickers wilt ontvangen die je op je cadeautje kan kleven.

De promopakketten worden verstuurd naar alle handelaars die voor eind augustus zijn ingeschreven via de website van Weekend van de Klant. De promopakketten worden ten laatste in de derde week van september verstuurd met de post. Je krijgt je pakket normaalgezien tussen 16 september en 4 oktober 2024.

Heb je toch niets ontvangen? Via de loginzone kan je heel wat communicatiemateriaal downloaden om zelf af te printen.

Ja, je kunt allerlei promotiemateriaal bestellen via onze webshop, inclusief digitale materialen die gratis beschikbaar zijn op onze site. Hier kun je ook de affiche van 2023 downloaden en printen.

Ja, je mag het logo gebruiken in je visuals, maar je mag het logo zelf niet wijzigen. De logo’s van UNIZO/UCM en Comeos moeten ook zichtbaar zijn. Je kunt het logo hier downloaden.

Ja, dat kan via onze webshop. Je kunt extra ballonnen, stickers, beachflags en diverse kleine geschenken bestellen. Voor toegang tot de webshop moet je een account aanmaken.