fbpx
< Terug naar overzicht

8 goede redenen om ecocheques te aanvaarden in jouw zaak!

  1. Toegang tot meer dan 2,3 miljoen consumenten

    Door ecocheques te aanvaarden, sluit je jouw zaak aan bij een uitgebreid netwerk en ontdek je nieuwe opportuniteiten door een aanzienlijke groep actieve consumenten te bereiken die specifiek op zoek zijn naar duurzame aankopen.

  2. Extra verkeer naar jouw winkelpunt

    Uitgevers van eco-cheques zoals Edenred, Monizze en Pluxee verwijzen potentiële klanten door naar jouw winkel, waardoor je nieuwe consumenten aantrekt die over een extra budget beschikken en op zoek zijn naar winkels die eco-cheques aanvaarden. Door een aankoopoplossing te bieden die aansluit bij duurzame waarden, behoud je niet alleen je bestaande klanten, maar trek je ook diegenen aan die de voorkeur geven aan lokale en verantwoorde handel.

  3. Verhoging van jouw omzet dankzij eco-cheques

    Klanten die eco-cheques ontvangen, hebben een specifiek budget om uit te geven bij aangesloten handelaren. Dit betekent dat je in jouw winkel klanten aantrekt die al klaar zijn om aankopen te doen. Meer dan 47% van de handelaren ziet hun omzet stijgen dankzij deze cheques. Deze extra inkomsten kunnen een groot verschil maken, vooral in sectoren waar duurzame producten een belangrijk deel van het aanbod uitmaken.

  4. Hefboomeffect op jouw omzet

    Ecocheque-begunstigden geven gemiddeld 20% tot 40% meer uit dan de nominale waarde van hun cheque wanneer ze aankopen doen bij aangesloten handelaars. Dit betekent extra inkomsten bovenop de waarde van de cheques.

  5. Bescherming tegen buitenlandse concurrentie

    Door ecocheques te aanvaarden, bescherm je jouw zaak tegen grensoverschrijdende concurrentie en grote buitenlandse online spelers. Het solide netwerk beperkt de concurrentie vanuit het buitenland en beschermt jouw belangen als Belgische handelaar.

  6. Eenvoudige implementatie

    Dankzij de digitalisering wordt het beheer, de verwerking en de terugbetaling van ecocheques vereenvoudigd, wat jouw cashflow optimaliseert en de administratieve last vermindert.

  7. Ecologisch engagement

    Toon jouw betrokkenheid bij het milieu door ecocheques te aanvaarden en speel in op de toenemende verwachtingen van consumenten voor duurzame initiatieven. De lijst van producten en diensten die in aanmerking komen voor ecocheques, opgesteld door de Nationale Arbeidsraad (NAR), blijft zich uitbreiden en evolueren met nieuwe ecologische trends.

  8. Klanttevredenheid

    Door ecocheques te aanvaarden, voldoe je aan de voorkeuren van jouw klanten, versterk je hun loyaliteit en trek je nieuwe klanten aan. Met ecocheques kunnen consumenten bewuster kiezen voor duurzame producten, wat resulteert in tevreden klanten die vaker terugkomen.

Samengevat, door ecocheques in jouw winkelpunt te aanvaarden, krijg je toegang tot een groot deel van de Belgische consumentenmarkt, want 1 op de 2 werknemers in België ontvangt ecocheques. Dit biedt je een sterk concurrentievoordeel en tevreden klanten die bewust kiezen voor duurzame aankopen. De voordelen kunnen de groei van jouw zaak stimuleren en jouw positie op de markt versterken. Mis deze kans niet om jouw zaak een extra boost te geven!

Het is nooit te laat om je aan te sluiten bij het aanvaardingsnetwerk van de ecocheques! Bedankt voor jouw engagement en voor het bijdragen aan een duurzamere toekomst!

Alle informatie over de ecocheque is beschikbaar op : www.myecocheques.be